Till startsidan
Translate

Stort intresse för Kraftringens solkarta

2017-02-02 10.11

I samband med lanseringen av solkartan.se i Eslöv, Hörby och Lomma anordnar vi på Kraftringen, tillsammans med kommunerna, tre stycken solskenskvällar fyllda med solcellsinspiration.

Intresset för solskenskvällarna har varit mycket stort, framförallt i Eslöv dit hela 132 personer anmälde sig!

Efter lite mingel och fika inleddes kvällen med att Johan Nyqvist, verksamhetsledare på Solar Region Skåne berättade mer om solcellernas framfart. Antalet solceller i Sverige har de senaste åren fördubblats varje år och 80 % av svenskarna tycker att vi borde satsa mer på solenergi.

Därefter introducerade Kraftringens Anders Ekne Solkartan genom att förklara hur den fungerar och hur den har tagits fram.

Efter föreläsningen fick besökarna chans att prova Solkartan på plats och det ställdes många intresserade frågor till både Kraftringens solcellsexperter och kommunens oberoende energirådgivare.

David Åkesson, som var en av besökarna på solskenskvällen i Eslöv förklarade sitt intresse för solceller.

– Jag är nyfiken på solceller eftersom det på lång sikt bidrar till en mer hållbar miljö. Kan jag samtidigt få ner mina elkostnader är det så klart också väldigt positivt. Ska man satsa på solceller tycker jag att det är lika bra att göra det nu när man fortfarande är ung!

Testa Solkartan du med! Genom att söka på din adress ser du vilken potential du har för att installera solceller.

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]