Till startsidan
Translate

Hållbarhetsvecka i Lund!

2018-04-23 13.39

Varje år arrangerar Hållbarhetsforum på Lunds universitet, i samarbete med Lunds kommun, föreningar och andra intresserade, en temavecka på ämnet hållbar utveckling. I år går det hela av stapeln den 23 till 28 april och Kraftringen är representerade på flera håll under veckan.

Under rubriken ”Det gröna Linero – samverkan för hållbar stadsomvandling” deltar Kraftringen i konferensen Miljöläget i Lund 2018 tillsammans med personal från kommunkontoret och Lunds kommunala bostadsbolag LKF.

Vad kan du om odling, solceller, återbruk och energi? Så är titeln på ett samarrangemang mellan Kraftringen, LKF, Hyresgästföreningen, Lunds Renhållningsverk och Lunds kommun. Vid tre tillfällen samlas intressenterna och bjuder in allmänheten att komma och testa sina kunskaper om energi, prova på odling och prata om solceller bland annat. Besökare har även möjlighet att vinna en elcykel!

Vad händer när hyresgästerna får betala för varmvattnet? Kraftringen deltar i forskningsprojektet PEIRE (People Environment Indoor Renovation Energy) på Lunds Tekniska Högskola.

Energifrågorna är centrala i omställningen till ett hållbart samhälle. Det finns stora utmaningar för städer, men också många intressanta lösningar där svenska företag ligger i framkant. Meeting Point Urban Magma arrangeras nu för fjärde året i rad, i år med temat Stadens hållbara energisystem. På konferensen talar bland annat Paul Cedwall, affärsområdesansvarig för värme och kyla på Kraftringen, om det lågtemperaturfjärrvärmenät som vi nu börjat byggas på Brunnshög i Lund. Bland övriga talare märks framför allt miljöminister Karolina Skog.

Läs mer om hållbarhetsveckan på Hållbarhetsforums webbsida.

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]