Till startsidan
Translate

Kraftringen skriver under nytt klimatavtal

2018-04-23 13.23

Lunds kommun är en av 7 000 städer som skrivit under Covenant of Mayors, på svenska ”Borgmästaravtalet för klimat och energi”. En överenskommelse mellan europeiska städer för att minska koldioxidutsläppen. Inom ramen för detta var Kraftringens vd och koncernchef Sylvia Michel en av ett 25-tal representanter för företag i Lund på plats i Knutssalen i Rådhuset fredagen 20 april för att underteckna avsiktsförklaringen Klimatsamverkan Lund.

Lunds klimatallians och de två kommunalråden Emma Berginger och Anders Almgren inledde dagen med exempel på varför Lund är en av Sveriges ledande klimatstäder. Visste du till exempel att Lund blivit ”årets cykelkommun” tre av de senaste fyra åren? Bland flera andra utmärkelser kan även nämnas ”årets återvinningskommun” 2017. 2018 är Lund i final, med Uppsala och Umeå, om att få WWF:s utmärkelse ”årets klimatstad”.

Kraftringen arbetar aktivt med hållbar stadsutveckling och som ett exempel på hur vi minskar vår egen miljöpåverkan så kommer vi senare i år gå över till en helt fossilbränslefri produktion av både värme, kyla och el. Det är ett sätt för oss att medverka till Lunds mål på att minska utsläppen av växthusgaser inom kommunen, där målet är att år 2030 ha 80 % lägre utsläpp än 1990.

Läs mer om Klimatavtal Lund i Lunds kommuns pressmeddelande här.

Kraftringens diplom för deltagande i Klimatsamverkan Lund

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]