Till startsidan
Translate

Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus

2016-09-27 07.49

Kraftringen har, på uppdrag av Lunds Kommunala Fastighets AB (LKF), levererat Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus, vilken invigdes den 26 september 2016. Solcellsanläggningen, vilken har monterats på hustak i kvarteret Rådhusrätten, är cirka 5 500 kvadratmeter stor och beräknas producera 750 000 kilowattimmar el per år. Hur mycket 750 000 kilowattimmar är kan vara svårt att få grepp om, men till exempel räcker det för att 500 elbilar ska kunna köra 1 000 mil var.

Elen som produceras i anläggningen kommer att gå till fastighetsel, såsom ventilationssystem, belysning och tvättstugor. Eftersom anläggningen är ansluten till elnätet kan eventuellt överskott säljas tillbaka till Kraftringen, men tanken är också att hyresgästerna i framtiden ska kunna ta del av el från anläggningen och alltså inte behöva köpa in lika mycket el själva.

Eftersom solcellerna är svåra att se nere från marken planerar LKF att bygga en experimentlekplats som ska visualisera solcellernas effekt. Med lekplatsen vill man öka intresset för naturvetenskap för barn och unga. 

Kraftringens affärsidé är ”Tillsammans med medvetna kunder och samarbetspartners skapar vi energi som leder utvecklingen av det hållbara samhället”, något som den installerade solcellsanläggningen helt går i linje med. 

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]