Till startsidan
Translate

Rörligt elpris till företag

Graf för Rörligt elprisRörligt elpris är, precis som det låter, rörligt och följer utvecklingen på den nordiska elbörsen Nord Pool. Där sätts priserna timme för timme, dygnet runt, året runt. Det som är grunden för ditt rörliga elpris är medelpriset för varje kalendermånad. Detta innebär att priset inte fastställs förrän månaden är slut. Vi tillämpar så kallat volymvägt månadsmedelpris vilket innebär att vi tar hänsyn till när under månaden som elen används. På detta sätt speglar priset efterfrågan på el bättre.

Det rörliga elpriset ändras varje månad och kan svänga en hel del från månad till månad. Om man har denna avtalsform, måste man vara beredd på att priserna kan bli högre då och då. Överlag är ett rörligt elpris billigare än ett fast. Vanligtvis är rörligt elpris som lägst under vår och sommar för att sedan bli högre under höst och vinter då elanvändningen ökar.

Rörligt elpris passar till exempel dig som har koll på vad som händer på elmarknaden och har utrymme i din ekonomi för att ta lite risker med ett elpris som kan gå både upp och ned månad för månad.

Rörligt elpris har ingen bindningstid utan löper på så länge du vill ha det. Uppsägningstiden är en månad.

Möjliga tillval

Vill du teckna avtal med oss? 

Prata med din personlige säljare så får du hjälp. Har du ingen personlig säljare, slå en signal till kundservice på 020-32 61 00 så ordnar vi det.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]