Till startsidan
Translate

Magnus Jeppsson
072-210 16 00

Fjärrkyla till företag

Fjärrkyla för företagskunder

Vi erbjuder fjärrkyla i ett begränsat område i norra Lund.

Fjärrkyla fungerar precis som fjärrvärme, fast tvärtom. Vi skickar nerkylt vatten i ett konstant flöde till dina fastigheter. Allt du behöver är en tyst och diskret värmeväxlare som flyttar över kylan i vårt vatten till luften i ditt ventilationssystem. Effektivt och enkelt.

Effektivt, ekonomiskt och bra för miljön

Det kalla vattnet kommer från en stor, central kylanläggning och produceras bland annat med hjälp av värmepumpar. Värmepumparna används till både fjärrvärme och fjärrkyla samtidigt. Det är energieffektivt och miljösmart. Dels för att vi tar vara på den energi som växlas från varmt till kallt, och tvärtom, i våra anläggningar. Dels för att behovet av kyla runtom i stan alltid är direkt kopplat till behovet av värme.

För dig som har ett stort behov av kyla är fjärrkyla ett riktigt bra alternativ. Det är ekonomiskt, tack vare produktionstekniken och att dina anläggningar knappt kräver något underhåll. Kapaciteten är i det närmaste oändlig. Dessutom gör du en ordentlig insats för miljön när du väljer bort stora elslukande kylsystem.

Våra kunder

Idag har vi ett tiotal kunder i Lund, bland andra Ericsson, Active Biotech, Gambro, Akademiska Hus, Medicon Village och Regionservice. Vi diskuterar gärna möjligheten att ansluta dina fastigheter till fjärrkylenätet.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om fjärrkyla? Kontakta då vår Magnus Jeppsson på 072-210 16 00 eller magnus.jeppsson@kraftringen.se


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]