Till startsidan
Translate

Renhållningsverket – en nöjd kund

Referens - Elbilsladdning

Laddstolparna ökade personalens intresse för elfordon

Renhållningsverket i Lund har länge haft ett starkt miljöfokus i sin organisation. Att erbjuda elbilsladdning till kunder och anställda var därför ett naturligt sätt att ytterligare stärka sitt miljöfokus.

Erik Rånlund är Renhållningsdirektör på förvaltningen.

– Vi vill hjälpa till i utvecklingen för att få fler elbilar i samhället. Det var därför viktigt att kunna erbjuda laddmöjligheter till elbilar för både besökare och vår egen personal. Än så länge tankar de gratis. Vi tycker att det är viktigt att det inte blir för dyrt för att användandet inte ska hämmas.

Referens - Elbilsladdning

Personalen på Renhållningsverket är mycket positiva till elbilar. Det är många som väljer elbilen framför bensinbilen när de ska ut i kommunen. I dagsläget finns bara en bensinbil kvar i verksamheten, och den planerar man också att snart byta ut. Nästa steg är att även köra sopbil via el. Inom organisationen har man tittat mycket på Danmark och Fredriksbergs kommun som testat detta under en längre tid.

– Installationen och kontakten med Kraftringen fungerade mycket bra. Vi tror att vi snart kommer att behöva utöka med fler laddstolpar både för besökare och för verksamheten, berättar Erik.

Referens - Elbilsladdning


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]