Till startsidan
Translate

Timpris

Timpris

Timpris innebär att du har möjlighet att styra din elanvändning till de timmar under dygnet då elpriset är lägre. Din energikostnad bestäms utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme.

Timpris passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning. Om du regelbundet följer elpriserna och anpassar din användning kan denna avtalsform vara lönsam för dig.

Varför Timpris?

Du har ökade möjligheter att påverka och minska din energikostnad genom att styra din elanvändning till de timmar då elpriset är som lägst. Det kan alltså löna sig att köra tvätten sent på kvällen istället för på morgonen eller att ha en timer på varmvattenberedaren. Timpris återspeglar på så sätt mer rättvist din faktiska energikostnad och ger dig som kund bättre förutsättningar att kunna vara aktiv med din elanvändning.

När på dygnet är det som billigast?

Normalt är det billigast under natten och dyrast på morgonen och kvällen. Vidare är det vanligen lägre pris under helgdagar.

Hur mycket kan jag spara?

Du kan spara som mest pengar under perioder med stora skillnader mellan höga och låga elpriser under dygnets timmar. Dessa kommer i omgångar över året och då kan du spara runt 5-10 procent, bara genom att använda elen smartare.

Håll koll på priset

Elpriserna på den nordiska elbörsen Nord Pool beräknas ett dygn i förväg och timpriserna för det kommande dygnet finns att hitta på Nord Pool från cirka klockan 13.00. Observera att priset varierar beroende på i vilket elområde som användningen sker.  

Fördelar med Timpris

  • Du får elen prissatt timvis och får bra överblick av dina elkostnader
  • Möjlighet att styra din elanvändning till perioder när timpriset är lågt
  • I vårt elpris ingår alltid 100 % el från förnybara energikällor som vatten, sol, vind och biobränslen utan extra kostnad
  • Du kan göra ett extra miljöval

Så här gör du för att teckna Timpris

Du beställer Timpris genom att ringa kundservice på 020-32 61 00.

Möjliga tillval

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]