Till startsidan
Translate

Fjärrvärme – världens enklaste värme

Fjärrvärme - världens enklaste värme

Låt oss göra det varmt och skönt hemma hos dig. Vår fjärrvärme är tyst, diskret och trygg. Vi kallar den världens enklaste värme!

Hur funkar fjärrvärmen?

Istället för att alla ska ha varsin panna eller värmepump så kopplar vi samman bostadshus, företag och industrier och ansluter allihop till ett stort fjärrvärmeverk. Därifrån skickar vi ut hett vatten som snabbt värmer upp element och kranvatten hos alla som är anslutna till fjärrvärmenätet.

Allt du behöver är en värmeväxlare. Systemet är robust och växlaren tar upp väldigt lite plats. Värmeväxlaren har få rörliga delar vilket gör den både tillförlitlig och relativt underhållsfri. Om du tidigare har haft en värmepanna som eldats med olja eller pellets kommer du att spara plats och få en bättre innemiljö. Vi hjälper så klart också till att frakta bort ditt gamla värmesystem.

Trygg värme för plånbok och miljö

Många andra värmeformer som direktverkande el och värmepump är beroende av elpriset vilket gör att priset för värmen kan skilja sig mycket från månad till månad. Fjärrvärmens stabila prissättning gör den till en trygg uppvärmningsform för dig som vill kunna planera dina utgifter.

Dessutom är fjärrvärme den enda värmeform som kan ta tillvara restvärme från industrier och forskningsanläggningar, energi som annars hade gått förlorad. Vi på Kraftringen investerar i 100 % fossilfri fjärrvärmeproduktion – en investering som bidrar till minskade koldioxidutsläpp. 

Kan jag få fjärrvärme?

Vi bygger ständigt ut vårt fjärrvärmenät. Är du intresserad av att skaffa fjärrvärme skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med dig för att berätta mer. Ta också en titt på vår fjärrvärmekarta för att se om du bor inom eller i närheten av våra nät. 

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]