Till startsidan
Translate

Lagra elen i ditt eget solcellsbatteri

Solcellsbatteri

Nu kan du använda din egenproducerade solel när du vill. Med ett solcellsbatteri kan du lagra solelen och använda den vid tillfällen då solen inte lyser. Elen som har producerats en solig dag kan användas till att laga mat på kvällen när solen gått ner, eller till att se på film en dag när det regnar. Ett solcellsbatteri är alltså ytterligare ett steg mot att bli helt självförsörjande i din energianvändning.

Om du har ett elavtal med timpris kan du också använda batteriet för att lagra el från elnätet under timmar när elpriset är lågt. 

Solcellsbatteri

Vår batterilösning

Vi erbjuder en batterilösning från den tyska tillverkaren Sonnenbatterie. Batterierna kan lagra 4 kWh och är gjorda av litium järnfosfat, vilket är ett ämne som finns naturligt i jordskorpan och inte innehåller några giftiga tungmetaller. En installerad batterianläggning kostar 82 500 kr inkl. moms. Med investeringsstödet, som ligger på 60 % av den totala investeringskostnaden, blir priset istället 33 000 kr.  

Investeringsstöd för ditt solcellsbatteri

Du som vill skaffa ett solcellsbatteri kan ansöka om investeringsstöd för energilager. Om du installerar ditt batteri innan den 31 december 2019 kan du få 60 % av den totala investeringskostnaden i stöd, eller maximalt 50 000 kronor. Ansökningsblanketten, som ska skickas till Länsstyrelsen, hittar du här. Handläggningstiden för investeringsstödet är i dagsläget ca 2-3 månader. Läs mer om investeringsstödet hos Energimyndigheten

Är du intresserad av att köpa ett solcellsbatteri?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Information om hur Kraftringen hanterar dina personuppgifter finns på kraftringen.se/gdpr.Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]